Doggiesalon Neerbeek

wat is trimmen ?


 

Bij doggiesalon neerbeek staat voorop dat uw hond op zijn gemak en zijn verblijf zo aangenaam mogelijk is. Daar doe ik, indien nodig alles aan, van omkoping tot knuffelsessies..

Een trimbeurt duurt soms best lang en dan kan het fijn zijn als uw hond tussendoor even kan rondsnuffelen en de pootjes kan strekken. Ik behandel dan ook niet meerdere honden tegelijk, om zo veel mogelijk stress te voorkomen. Hierdoor kan het voorkomen dat een behandeling langer duurt dan u gewend bent, maar de rust van de hond staat bij mij voorop. Voor iedere hond wordt de tijd genomen in een ontspannen en rustige sfeer.

Voor het eerst in de salon

 
Voor het eerst?
Wanneer uw hond voor het eerst naar de trimsalon gaat is dat best spannend. Ik leg precies uit wat ik ga doen zodat u weet wat er gaat gebeuren. Uw hond is in goede handen maar u wilt er liever toch even bijblijven?
Dat is bij mij geen probleem.
Let wel, uw hond zal alles uit de kast halen om aandacht en steun van u te krijgen, waardoor een behandeling langer kan duren.
Komt uw hond de volgende keer kwispelend mijn salon binnen, dan heb ik mijn doel bereikt!
Bij het wassen wordt gebruik gemaakt van een zeer goede shampoo en conditioner die passen bij de vacht van uw hond.

Een volledige behandeling is altijd inclusief:

wassen en föhnen
controle/reiniging en/of uitplukken van de oren
nagels knippen

Natuurlijk kan hier ten alle tijden van afgeweken worden, alles is bespreekbaar.

Elke hond wordt in de watten gelegd en tot in de puntjes verzorgd zodat hij na zijn bezoek aan onze salon eruit ziet om door een ringetje te halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje 'vreemd' gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het 'gevoel'.

Ook zal uw hond behoorlijk moe zijn van de trimbeurt, hij heeft toch een aantal uur op zijn pootjes moeten staan en veel indrukken opgedaan. Niets is dan fijner om thuis lekker in je mandje een dutje te doen.

En u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!  

 

Als u met uw hond naar de trimsalon komt, zullen we samen eerst bespreken welke behandeling voor uw hond het meest geschikt is. Elke hond wordt uitgeborsteld en/of ontklit.
Afhankelijk van de vachtsoort en uw wensen wordt de vacht volledig in model geknipt, geeffileerd, geplukt, geschoren of ontwolt.