Doggiesalon Neerbeek

Wat is trimmen?


 

Bent u de trotse bezitter van een pup, ga dan op jonge leeftijd eens kennis maken met de trimsalon, dit kan al als uw pup alle inentingen heeft gehad.Begin zelf al zo jong mogelijk met borstelen en kammen. Ook het aanraken van de voetjes of teentjes, de staart en de oren zorgt voor een soepelere gewenning in de toekomst. Het meest ideale is dit op een tafel te oefenen.


Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u, noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen.


Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
Het is verstandig om uw hond aangelijnd naar de trimsalon te brengen.


Wanneer ik tijdens de behandeling ergens rekening mee dien te houden (loopsheid, lichamelijke klachten, besmettelijke aandoening), stel ik het zeer op prijs als u dat van tevoren even vermeldt.
Indien u weet dat uw hond ergens agressief op kan reageren, zou ik het heel fijn vinden als u mij dit op voorhand vertelt. Ik weet wat ik dan eventueel kan verwachten.


In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben enů lang haar blijft lang nat.

 
Het zou heel fijn zijn wanneer u uw hond vrij van vlooien naar de trimsalon brengt. Mocht ik tijdens de behandeling onverhoopt toch vlooien tegenkomen, zal ik gelijk contact met u opnemen en zorgen dat de vlooien bestreden worden. Dit zal wel in rekening worden gebracht.


Tot slot:
Mocht u niet tevreden zijn vertel het ons, bent u wel tevreden vertel het anderen!

tips!