Doggiesalon Neerbeek

wat is trimmen ?


 

het belang van trimmen

Een goede vachtverzorging is erg belangrijk voor de conditie van de huid. Een slecht verzorgde vacht met klitten geeft een dier veel ongemak. Bij veel haar en klitten kan een vacht gaan vervilten en kunnen smetplekken ontstaan. Ook parasieten zoals vlooien kunnen veel ongemak voor de hond (en uzelf) veroorzaken. Een goed verzorgde vacht is daarom noodzakelijk voor het welzijn van u en uw hond. Trimmen is de verzamelnaam voor verschillende vacht behandelmethoden en technieken.

Effileren
Met een aan een kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect. (bijv. Maltezer, Bearded Collie, Golden Retriever)
.
 


Knippen
De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht (bijv. Maltezer, Poedel, Kruisingen).

Scheren
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt;tussen 1 mm. en 12 mm. (bijv. Poedel, kruisingen, andere rassen uit noodzaak of op uitdrukkelijk verzoek.)
 
De behandeling
Wanneer u uw hond laat trimmen worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt,en natuurlijk een verfrissend bad. Kortom, een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond.

Wassen en fˇhnen
Om de huid en haren goed te reinigen wordt de hond lekker gewassen en gedroogd (alle rassen).

Ontwollen
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht.Deze wordt met een speciale kam eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen. (bijv. Golden Retriever, Labrador Retriever, Berner Sennen, New Foundlander)

Plukken
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag er niet vanzelf uitvalt.Deze moet er dus handmatig worden uitgeplukt als deze begint los te laten.Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren en is niet pijnlijk omdat deze loszit. (bijv. Bouvier, Cairn Terrier, West Highland White Terrier).